Skip to main content
Plankgolv Furu

Plankgolv Furu

Furugolv är ett traditionellt skandinaviskt trägolv som fått ett uppsving den senaste tiden. Furu är lite rödaktig i sin ton och karaktäriseras av sina mörka kvistar. Vill du ha ett ljusare furugolv kan den röda tonen dämpas med rätt ytbehandling.

Den vanligaste ytbehandlingen av furu är lutning följt av såpning alternativt lutning följt av hårdvaxolja. Ett såpat golv ger en väldigt härlig känsla och tåligheten hos golvet byggs upp över tid och grånar successivt. Dock kräver detta mer arbete av kunden som behöver underhålla det kontinuerligt för att få ökad hårdhet och motverka fläckar. Alternativet till såpning är lutning med hårdvaxolja på som ger ett extra skydd mot smuts. Detta alternativ kräver inte lika mycket underhåll från kunden. Man kan genom denna kombination nå en liknande nyans som det såpade golvet genom vår specialtillverkade vitlut i kombination med en vitpigmenterad hårdvaxolja som slutbehandling.

Massivt furugolv

Välj mellan den mer klassiska massiva plankan eller treskiktslimmad, primärt för betongundergolv med golvvärme. Båda i massiv furu med not och spont. 

Ta kontakt!

Klassiskt plankgolv 

Den klassiska massiva plankan. En massiv träplanka i furu med not och spont.

  • Omslipning: Ja
  • Tjocklek: 20 och 28 mm
  • Bredd: 125–500 mm
  • Längd: Upp till 12 m 
  • Pris: Se tabell nedan

Treskiktslimmat plankgolv

Ökad formstabilitet med bibehållen känsla. En massiv träplanka bestående av tre korslimmade plankor i massivt trä, ytskikt i furu, med not och spont

  • Omslipning: Ja
  • Tjocklek: 20 och 23 mm 
  • Bredd: 200–500 mm
  • Längd: Upp till 12 m
  • Pris: Se tabell nedan
Massivt trägolv i furu

Case med furugolv

Treskiktslimmat plankgolv furu
Tjocklek 20 mm, bredd 300 mm, fullängder upp till 12 m. Ytbehandling lut och hårdvaxolja extra white.

Treskiktslimmat plankgolv furu
Tjocklek 23 mm, varierande bredder 250-400 mm, fullängder upp till 9 m. Ytbehandling lut och hårdvaxolja white.

Treskiktslimmat plankgolv furu
Tjocklek 20 mm, varierande bredder 250-400 mm, fullängder upp till 12 m. Ytbehandling lut och hårdvaxolja white.

Prislista – massivt furugolv

Våra massiva trägolv i furu säljs både i full längd samt i fallande längder. Fallande längder innebär att de levereras i olika längder vilket gör att skarvarna hamnar slumpvis över ytan. De olika längderna gör att golvet ser mer levande ut. Vi kan även leverera varierande bredder på planken eller en fix bredd, inom nedan intervall. Vi har inte alltid alla dimensioner i lager så kolla därför gärna med oss vad vi kan erbjuda i dagsläget. Önskar man en specifik bredd eller längd så kan ledtiden komma att bli lite längre. Det innebär därför att ledtiden kan variera från allt mellan några veckor upp till flera månader.

Våra trägolv är redan färdigslipade, vilket annars ofta sker efter installation, så det som tillkommer till nedan priser är ytbehandling, frakt och läggning. Vi erbjuder även färdigbehandlade golv om så önskas. Minsta ordervolym är 40 m2. Priserna är inklusive moms.

För mer specifika priser beroende på val av full längd alternativt fallande längder, vänligen kontakta oss.

Tjocklek Bredd Längd – fallande längder Pris per m2 Golvtyp
20 och 28 mm 200 – 500 mm 2,5 – 12 m 1300 – 3840 SEK Klassiskt plankgolv
20 och 23 mm 200 – 500 mm 2,5 – 12 m 1900 – 4440 SEK Treskikts korslimmat plankgolv

Har du några som helst frågor kring våra priser vänligen kontakta oss.

Ta kontakt!
Trägolv ytbehandlas med olja

Val av ytbehandling

Vanligast är att ha en naturlig eller ljus ytbehandling på furugolv. Vi rekommenderar hårdvaxolja, alternativt lutning i kombination med hårdvaxolja för ökad hårdhet och dämpning av de röda tonerna. Ett alternativ är lutning med såpning, vilket också är vackert, men väldigt känsligt och kräver mer underhåll.

Finsnickeri av massivt trägolv

Kompletterande finsnickeri

Önskar du specialbeställda lister, trösklar eller bänkskivor i samband med ditt plankgolv? Kullaberg Flooring erbjuder de kunder som beställer golv utav oss även kompletterande finsnickeri.

Plankgolv från en egen skog

Plankgolv av din egen skog

Kanske äger du egen skog som är redo att ge plats för nästa generations träd? Vi kan då ta hand om dina gamla träd och förädla dem till ditt unika plankgolv.

Beställ ditt massiva furugolv idag

Använd formuläret nedan om du har några frågor angående massiva plankgolv eller om du helt enkelt vill komma i kontakt med oss. Hör av dig så berättar vi gärna mer!

Fyll i ditt hela namn
Fyll i den e-mailadress du vill att vi kontaktar dig på
Berätta gärna vad ditt ärende gäller eller vilka frågor du har