Skip to main content
Miljöbild av massivt trägolv i ask
Plankgolv Ask

Plankgolv Ask

Askgolvet är hårt och slitstarkt. Dess varierande ådring gör det vackert och livfullt. Beroende på vilken del av stocken ditt plankgolv kommer från kan den variera i ton från mer vit i ytveden till grå och ljusbrun i kärnveden.

Klassiskt plankgolv 

Den klassiska massiva plankan.
En massiv träplanka i ask med not och spont.

  • Omslipning: Ja
  • Tjocklek: 20 mm
  • Bredd: 125, 153 och 195 mm
  • Längd: Upp till 3 m 
  • Pris: Se tabell nedan

Treskiktslimmat plankgolv

Ökad formstabilitet med bibehållen känsla. En massiv träplanka bestående av tre korslimmade plankor i massivt trä, ytskikt i ask, med not och spont.

  • Omslipning: Ja
  • Tjocklek: 20 och 23 mm 
  • Bredd: 200–500 mm
  • Längd: Upp till 12 m
  • Pris: Se tabell nedan
Vacker plankgolv i ask med eldstad

Prislista – massivt askgolv

Våra massiva trägolv i ask säljs både i full längd samt i fallande längder. Fallande längder innebär att de levereras i olika längder vilket gör att skarvarna hamnar slumpvis över ytan. De olika längderna gör att golvet ser mer levande ut. Vi kan även leverera varierande bredder på planken eller en fix bredd, inom nedan intervall. Vi har inte alltid alla dimensioner i lager så kolla därför gärna med oss vad vi kan erbjuda i dagsläget. Önskar man en specifik bredd eller längd så kan ledtiden komma att bli lite längre. Det innebär därför att ledtiden kan variera från allt mellan några veckor upp till flera månader.

Våra trägolv är redan färdigslipade, vilket annars ofta sker efter installation, så det som tillkommer till nedan priser är ytbehandling, frakt och läggning. Vi erbjuder även färdigbehandlade golv om så önskas. Minsta ordervolym är 40 m2. Priserna är inklusive moms.

För mer specifika priser beroende på val av full längd alternativt fallande längder, vänligen kontakta oss.

Tjocklek Bredd Längd – fallande längder Pris per m2 Golvtyp
20 mm 125 mm 1 – 3 m 1550 SEK Klassiskt plankgolv
153 mm 1 – 3 m 1550 SEK
195 mm 1 – 3 m 1670 SEK
20/23 mm 200 – 500 mm 1,5 – 12m 2630 – 8500 SEK Treskikts korslimmat plankgolv

Har du några som helst frågor kring våra priser vänligen kontakta oss.

Ta kontakt!
Trägolv ytbehandlas med olja

Val av ytbehandling

Ett trägolv i ask passar både med en ljusare ytbehandling såsom en med mörkare toner. Vi rekommenderar hårdvaxolja i olika kulörer och nyanser till ditt ekgolv, som ger en slitstark yta samtidigt som oljan behåller träets naturliga karaktär.

Finsnickeri av massivt trägolv

Kompletterande finsnickeri

Önskar du specialbeställda lister, trösklar eller bänkskivor i samband med ditt plankgolv? Kullaberg Flooring erbjuder de kunder som beställer golv utav oss även kompletterande finsnickeri.

Plankgolv från en egen skog

Plankgolv av din egen skog

Kanske äger du egen skog som är redo att ge plats för nästa generations träd? Vi kan då ta hand om dina gamla träd och förädla dem till ditt unika plankgolv.

Beställ ditt massiva askgolv idag

Använd formuläret nedan om du har några frågor angående massiva plankgolv eller om du helt enkelt vill komma i kontakt med oss. Hör av dig så berättar vi gärna mer!

Fyll i ditt hela namn
Fyll i den e-mailadress du vill att vi kontaktar dig på
Berätta gärna vad ditt ärende gäller eller vilka frågor du har