Miljöbild av massivt plankgolv av gran
Hem » Våra trägolv » Plankgolv Douglasgran

Plankgolv Douglasgran

Douglasgran tillhör ädelgranssläktet och ger likt furu ett traditionellt uttryck hos ditt trägolv. Douglasgran har en naturligt varmare ton och känns behagligt att titta på med dess vackra och eleganta ådring.

Den vanligaste ytbehandlingen av Douglasgran är lutning följt av såpning alternativt lutning följt av hårdvaxolja. Ett såpat golv ger en väldigt härlig känsla och tåligheten hos golvet byggs upp över tid och grånar successivt. Dock kräver detta mer arbete av kunden som behöver underhålla det kontinuerligt för att få ökad hårdhet och motverka fläckar. Alternativet till såpning är lutning med hårdvaxolja på som ger ett extra skydd mot smuts. Detta alternativ kräver inte lika mycket underhåll från kunden. Man kan genom denna kombination nå en liknande nyans som det såpade golvet genom vår specialtillverkade vitlut i kombination med en vitpigmenterad hårdvaxolja som slutbehandling.

Massivt douglasgrangolv

Välj mellan den mer klassiska massiva plankan eller treskiktslimmad, primärt för betongundergolv med golvvärme. Båda i massiv douglasgran med not och spont. 

Ta kontakt!

Klassiskt plankgolv 

Den klassiska massiva plankan. En massiv träplanka i douglasgran med not och spont.

  • Omslipning: Ja
  • Tjocklek: 20 mm och 28 mm
  • Bredd: 200–500 mm
  • Längd: Upp till 12 m 
  • Pris: Se tabell nedan

Treskiktslimmat plankgolv

Ökad formstabilitet med bibehållen känsla. En massiv träplanka bestående av tre korslimmade plankor i massivt trä, ytskikt i douglasgran, med not och spont.

  • Omslipning: Ja
  • Tjocklek: 20 och 23 mm 
  • Bredd: 200–500 mm
  • Längd: Upp till 12 m
  • Pris: Se tabell nedan
Masivt_plankgolv_unikt_Douglas

Prislista – massivt douglasgrangolv

Våra massiva trägolv i douglasgran säljs både i full längd samt i fallande längder. Fallande längder innebär att de levereras i olika längder vilket gör att skarvarna hamnar slumpvis över ytan. De olika längderna gör att golvet ser mer levande ut. Våra trägolv är redan färdigslipade, vilket annars ofta tillkommer, så det enda som tillkommer till nedan priser är ytbehandling samt läggning. Minsta ordervolym är 40 m2. Priserna är inklusive moms.

För mer specifika priser beroende på val av full längd alternativt fallande längder, vänligen kontakta oss.

Tjocklek Bredd Längd – fallande längder Pris per m2 Golvtyp
20 mm 200 – 500 mm 2,5 – 12 m 1300 – 3840 SEK Klassiskt plankgolv
23 mm 200 – 500 mm 2,5 – 12 m 1900 – 4440 SEK Treskikts korslimmat plankgolv

Har du några som helst frågor kring våra priser vänligen kontakta oss.

Ta kontakt!
Trägolv ytbehandlas med olja

Val av ytbehandling

Douglasgran förknippas framförallt med en ljusare skandinavisk ytbehandling. Vi rekommenderar hårdvaxolja, alternativt lutning i kombination med hårdvaxolja till ditt douglasgrangolv för ökad hårdhet och dämpning av de röda tonerna. Ett annat alternativ är lutning med såpning, vilket också är vackert men väldigt känsligt och kräver mer underhåll.

Finsnickeri av massivt trägolv

Kompletterande finsnickeri

Önskar du specialbeställda lister, trösklar eller bänkskivor i samband med ditt plankgolv? Kullaberg Flooring erbjuder de kunder som beställer golv utav oss även kompletterande finsnickeri.

Plankgolv från en egen skog

Plankgolv av din egen skog

Kanske äger du egen skog som är redo att ge plats för nästa generations träd? Vi kan då ta hand om dina gamla träd och förädla dem till ditt unika plankgolv.

Beställ ditt massiva douglasgrangolv idag

Använd formuläret nedan om du har några frågor angående massiva plankgolv eller om du helt enkelt vill komma i kontakt med oss. Hör av dig så berättar vi gärna mer!

Fyll i ditt hela namn
Fyll i den e-mailadress du vill att vi kontaktar dig på
Berätta gärna vad ditt ärende gäller eller vilka frågor du har